De impact van QR-codebetalingen op het genereren van meer verkopen

 

In een tijdperk waarin digitale transformatie niet alleen een optie is maar een noodzaak, ondergaat de markt voor QR-codebetalingen een ongekende groei. Deze evolutie markeert een cruciale verschuiving van traditionele financiële transacties naar een meer inclusief, veilig en handig digitaal betalingslandschap. Bedrijven over de hele wereld erkennen de noodzaak om zich aan deze verandering aan te passen, niet alleen om te gedijen maar om te overleven in de steeds competitievere markt.

Dit artikel bespreekt de dynamiek van QR-codebetalingen, hun voordelen voor handelaren en hoe Silkpay deze overgang faciliteert. Het is essentieel om de bredere implicaties van deze verschuiving te begrijpen. Het gaat niet alleen om het adopteren van nieuwe technologie.

De opkomst van de markt voor QR-codebetalingen

De markt voor QR-codebetalingen, die naar verwachting tegen 2030 EUR 31,10 miljard zal bereiken, illustreert de snelle adoptie en de significante impact van deze technologie op de wereldhandel. Deze groei, gekenmerkt door een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16,9% vanaf 2023, onderstreept de verschuiving naar digitale en contactloze betalingsoplossingen. Deze groei wordt verder gestimuleerd door de toenemende penetratie van smartphones en het internet, waardoor een vruchtbare bodem ontstaat voor QR-codebetalingen om te gedijen.

Tegen het einde van 2020 maakte de helft van de wereldbevolking, meer dan 4 miljard individuen, gebruik van mobiel internet, een aanzienlijke toename ten opzichte van voorgaande jaren, wat een cruciaal moment markeert voor digitale inclusiviteit en de adoptie van digitale betalingsoplossingen. Deze brede toegang tot mobiel internet is niet alleen een bewijs van het groeiende bereik van digitale technologieën, maar ook een belangrijke drijvende kracht achter de wijdverbreide acceptatie en het gebruik van QR-codebetalingen in verschillende sectoren van de economie.

Het QR-codebetalingsysteem profiteert van een unieke combinatie van toegankelijkheid, veiligheid en snelheid, waardoor het een gunstig alternatief is voor traditionele betaalmethoden zoals contant geld en bankkaarten. De eenvoud ervan, waarmee consumenten betalingen kunnen doen door simpelweg een code te scannen met hun smartphones, gecombineerd met robuuste beveiligingsmaatregelen, plaatst QR-codebetalingen als een hoeksteen van het moderne betalingslandschap.

Toekomstige projecties voor de markt van QR-codebetalingen zijn optimistisch, met verwachtingen van voortdurende uitbreiding naar verschillende sectoren, waaronder detailhandel en e-commerce, die naar verwachting het hoogste CAGR zullen laten zien gedurende de voorspellingsperiode. Deze groei wordt toegeschreven aan de toenemende adoptie van digitale portemonnee betalingen onder consumenten, die de voorkeur geven aan het gemak en de veiligheid die QR-codes bieden voor mobiele transacties.

Bovendien zijn innovaties zoals dynamische QR-codes, die meer informatie kunnen opslaan en variabele inhoud bieden bij elke scan, van plan de aantrekkingskracht en functionaliteit van QR-codebetalingen verder te verbeteren. Deze vooruitgang, in combinatie met lopende digitaliseringsinspanningen en initiatieven om financiële inclusiviteit te bevorderen, voorspelt een veelbelovende en levendige toekomst voor QR-codebetalingen.

In wezen weerspiegelt de trajectorie van de markt voor QR-codebetalingen een bredere beweging naar digitalisering en contactloze transacties, met mogelijke implicaties voor het verbeteren van de wereldhandel, het bevorderen van economische inclusiviteit en het voldoen aan de veranderende eisen van zowel consumenten als bedrijven.

Waarom zouden handelaren QR-codebetalingen moeten accepteren

  • Snellere afrekeningen: Transacties verlopen sneller met QR-codebetalingen, omdat klanten eenvoudig een code scannen of hun eigen QR-code genereren om te betalen. Deze snelheid kan de klantervaring aanzienlijk verbeteren, vooral in snelbewegende detailhandelsomgevingen, waardoor wachtrijen en wachttijden worden verminderd.

  • Financiële inclusie: QR-codes maken digitale betalingen toegankelijk voor een breder publiek, inclusief individuen in landelijke of onderbemande gebieden die mogelijk geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten. Doordat alleen een smartphone nodig is, kunnen QR-codebetalingen een cruciale rol spelen bij het bevorderen van financiële inclusie.

  • Toegang tot nieuwe klantensegmenten: QR-codebetalingen zijn wijdverbreid in veel landen, met name in Azië. Het accepteren ervan opent mogelijkheden om internationale toeristen of tech-savvy consumenten aan te trekken die de voorkeur geven aan mobiele betalingen.

  • Verbeterde beveiliging: QR-codebetalingen maken gebruik van meerdere beveiligingsmaatregelen zoals versleuteling en tokenisatie om klantinformatie te beschermen. Dit maakt het moeilijker voor fraudeurs om gegevens te stelen in vergelijking met traditionele kaarten.

Hoe kan Silkpay handelaren helpen QR-codebetalingen te accepteren

Integratie van Silkpay POS-terminal

De POS-terminaloplossing van Silkpay stelt handelaren in staat om verschillende op QR-code gebaseerde betalingen te accepteren, waaronder Alipay, WeChat Pay, UnionPay Yunshanfu en Alipay Plus, waardoor het gemakkelijker wordt om een diverse klantenkring te bedienen. Het integratieproces met bestaande systemen is eenvoudig, waardoor bedrijven snel kunnen overschakelen op het aanbieden van QR-codebetalingen zonder aanzienlijke downtime of operationele verstoring.

QR-code-oplossing van Silkpay

Voor handelaren die op zoek zijn naar een flexibelere oplossing, biedt Silkpay een unieke QR-code die bij de verkooppunt kan worden weergegeven. Klanten kunnen deze code scannen, het bedrag invoeren en de transactie zelfstandig voltooien, waardoor een self-checkout-ervaring wordt gefaciliteerd die de werklast van het personeel vermindert en de autonomie van de klant vergroot.

Deze aanpak is met name geschikt voor kleine bedrijven, pop-upwinkels of buitenmarkten. Het maakt ook een eenvoudige adoptie van QR-codebetalingen mogelijk zonder de noodzaak van aanzienlijke technische expertise of investeringen in infrastructuur.

Conclusie

De groei van de markt voor QR-codebetalingen laat zien hoe snel technologie de manier waarop we kopen en verkopen kan veranderen. Voor bedrijfseigenaren is het gebruik van QR-codebetalingen meer dan alleen het eenvoudiger maken van transacties; het gaat erom deel te nemen aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot bankieren, transacties veilig zijn en klanten tevreden zijn. Silkpay biedt een scala aan oplossingen, van POS-systeemintegratie tot eenvoudig te gebruiken QR-code-opties, om bedrijven te begeleiden bij het aanpassen aan deze veranderingen. Vooruitkijkend is het duidelijk dat QR-codebetalingen een fundamenteel onderdeel worden van een levendige, mondiale markt, die deuren opent naar nieuwe groeimogelijkheden en verbindingen in een wereld die steeds digitaler wordt.

Bron

https://finance.yahoo.com/news/global-qr-code-payment-market-175300380.html

<a href="https://www.freepik.com/free-photo/person-scanning-qr-code_23715013.htm#fromView=search&page=1&position=20&uuid=9af21d31-50ee-4bc4-97cd-6eb472e0531d">Image by freepik</a>

Over de auteur: Silkpay

Silkpay, gevestigd in Parijs, biedt omnichannel en veilige betalingsoplossingen om fysieke winkels en e-commerce in Europa te helpen meer dan 30 van 's werelds meest populaire betaalmethoden te accepteren: Visa, Mastercard, CB, UnionPay, Alipay+, WeChat Pay en Azië- Pacific's belangrijkste e-wallets.

Silkpay is een winnaar van de LVMH Innovation Award. Het bedrijf werd ook geselecteerd als finalist voor de "Money 20/20" Best Startup en in de "MPE Berlin” Startup Awards. Silkpay won ook de "Best Fintech" awards van Capgemini en BPCE.

Silkpay helpt verkopers om hun klanten de soepelste betalingservaring te bieden. We zijn een getalenteerd en internationaal team, gedreven door één doel: de klantervaring verbeteren en betalingen eenvoudig en veilig maken.