De digitale yuan-app voegt prepaid Visa- en Mastercard-opwaarderingen toe voor toeristen

 

China heeft uitgebreid geëxperimenteerd met het gebruik van de digitale yuan als betaalmiddel voor buitenlanders die China bezoeken. Inkomende toeristen kunnen buitenlandse mobiele telefoonnummers gebruiken om zich te registreren en e-CNY-portemonnees te openen, en de functie voor het opladen van portemonnees gebruiken. Visa- en Mastercard-betalingen worden momenteel ondersteund.

In dit artikel introduceren we de ontwikkeling van de digitale Yuan, de betekenis van deze actie voor buitenlandse toeristen en de inspiratiebronnen voor Europese en Amerikaanse handelaren.

De ontwikkeling van digitale Yuan

De Chinese digitale yuan is een digitale valuta van de centrale bank (CBDC), uitgegeven door de People’s Bank of China (PBOC) en heeft dezelfde waarde als de standaard yuan (RMB). Het is een wettig betaalmiddel omdat het een digitale versie is van de fysieke RMB. CBDC-transacties zijn “sneller, goedkoper en veiliger” dan traditionele methoden.

In 2019 begon China met het testen van een digitale munt, de elektronische renminbi. De adoptie is snel versneld: vorig jaar fungeerden 26 steden in het hele land als proeftuinen en 5,6 miljoen handelaars hebben zich aangemeld om de munt te gebruiken. Tot eind juni van dit jaar bedroeg het transactievolume waarbij gebruik werd gemaakt van de Chinese digitale yuan 1,8 biljoen yuan ($249,33 miljard), een stijging ten opzichte van de ruim 100 miljard yuan in augustus vorig jaar.

Tegelijkertijd onderneemt China stappen om ervoor te zorgen dat de digitale yuan kan worden gebruikt als betalingsoptie in alle retailbetalingsscenario's, waardoor de digitale yuan een wijdverbreid betaalmiddel onder gebruikers en handelaren zal worden. Met 120 miljoen geopende portemonnees zal de digitale yuan naar verwachting de komende jaren aan populariteit winnen.

Wat zijn de voordelen van het toestaan ​​van opwaarderingen via Mastercard en Visa?

De Chinese digitale yuan-app is bijgewerkt om het voor toeristen gemakkelijker te maken de digitale valuta te gebruiken. Internationale toeristen kunnen nu hun digitale yuan-portemonnee opwaarderen met Mastercard- of VISA-kaarten voordat ze in China aankomen. Als ze China verlaten met nog geld in hun portemonnee, kunnen ze een terugbetaling aanvragen, waarna het geld automatisch wordt teruggestort op hun creditcardrekening.

Meer gemak en acceptatie

Buitenlandse toeristen kunnen in het bezit zijn van Visa of MasterCard als internationaal betaalmiddel. Via de opwaardeerservice van de Digital RMB App kunnen toeristen de betaalmethoden gebruiken die ze kennen en vertrouwen. Omdat ze de Visa of Mastercard die ze bezitten direct kunnen gebruiken om digitale renminbi op te laden en aankopen te doen op het vasteland van China, zonder dat ze onmiddellijk vreemde valuta hoeven te wisselen.

Bevorder de toeristische consumptie en ervaring

Buitenlandse toeristen kunnen digitale RMB gemakkelijker gebruiken voor winkelen, dineren of andere toeristische consumptie in China. Het gemak van deze betaalmethode helpt de consumptie-ervaring van toeristen in China te verbeteren, biedt meer betalingsmogelijkheden voor de Chinese toeristenindustrie en bevordert de groei van het toerisme.

Demonstreer de openheid van de digitale renminbi

Deze verandering demonstreert de openheid en flexibiliteit van het digitale renminbi-systeem voor de wereld, en moedigt handelaren in andere landen aan om ook te overwegen soortgelijke handige betaalmethoden te accepteren om internationale klanten beter te bedienen en de ontwikkeling van internationaal toerisme te bevorderen.

Silkpay biedt Visa- en Mastercard-prepaidkaarten aan particulieren

Wij bieden u virtuele Visa-, MasterCard- en UnionPay-prepaidkaartdiensten met een 100% digitaal proces. De voordelen van prepaidkaarten liggen binnen uw bereik:

Veilig

Prepaidkaarten vereisen geen verbinding met persoonlijke bankrekening- of creditcardgegevens, en uw financiële gegevens worden niet blootgesteld aan potentiële cyberrisico's. Daarom zal financiële informatie in de grootste mate worden beschermd en gemakkelijk aan het risico van diefstal ontsnappen.

Beheer eenvoudig uw budget

Gebruikers kunnen het saldo op de kaart flexibel beheren, wat helpt om de uitgaven effectief onder controle te houden, te hoge uitgaven te voorkomen en persoonlijke of gezinsbudgetten beter te plannen. Omdat u alleen het bedrag kunt besteden dat vooraf op de kaart staat, loopt u geen risico op onverwachte uitgaven of overschrijding van uw budget, waardoor u gemakkelijker grip op uw financiën kunt houden.

Geen kredietgeschiedenis vereist

Virtuele prepaidkaarten hebben ook geen invloed op de kredietgeschiedenis, omdat er geen kredietcontrole of kredietgeschiedenis vereist is. Dit betekent dat u, ongeacht uw huidige kredietsituatie, eenvoudig een prepaidkaart kunt aanschaffen en deze kunt gebruiken om te winkelen of te betalen.

Gemak en flexibiliteit

Wanneer u online winkelt, kunt u de transactie eenvoudig voltooien, zolang de handelaar prepaidkaartbetalingen accepteert. Door het gemak van deze betaalmethode kunt u altijd en overal de betaling voltooien zonder contant geld of creditcards bij u te hebben, wat de consumptie-ervaring aanzienlijk verbetert.

Sluit u voor uw financiële vrijheid en veiligheid aan bij Silkpay en geniet samen van de onbeperkte mogelijkheden van toekomstige betalingen!

Conclusie

Het integreren van Visa- en Mastercard-opwaarderingen in de Chinese digitale yuan-app vergroot het gemak voor toeristen over de hele wereld. Deze stap vereenvoudigt niet alleen transacties, maar vergroot ook de invloed van digitale betalingen. Tegelijkertijd bieden de virtuele Visa-, Mastercard- en UnionPay-prepaidkaarten van Silkpay veilige transacties, waardoor persoonlijke financiële gegevens worden beschermd tegen cyberrisico's. Ze geven gebruikers budgetcontrole, voorkomen te hoge uitgaven en helpen bij de financiële planning.

Bron

https://cointelegraph.com/news/digital-yuan-app-adds-prepaid-mastercard-visa-payments-tourists

https://www.reuters.com/markets/asia/chinas-digital-yuan-transactions-seeing-strong-momentum-says-cbank-gov-yi-2023-07-19/

<a href="https://www.freepik.com/free-photo/happy-couple-using-laptop-credit-card-while-shopping-online-home_28998856.htm#page=4&query=mobile%20payment%20with%20people&position=38&from_view=search&track=ais&uuid=4abdfc08-42fe-4dd3-8fa8-e05f8185b668"

>Image by Drazen Zigic</a> on Freepik

Over de auteur: Silkpay

Silkpay, gevestigd in Parijs, biedt omnichannel en veilige betalingsoplossingen om fysieke winkels en e-commerce in Europa te helpen meer dan 30 van 's werelds meest populaire betaalmethoden te accepteren: Visa, Mastercard, CB, UnionPay, Alipay+, WeChat Pay en Azië- Pacific's belangrijkste e-wallets.

Silkpay is een winnaar van de LVMH Innovation Award. Het bedrijf werd ook geselecteerd als finalist voor de "Money 20/20" Best Startup en in de "MPE Berlin” Startup Awards. Silkpay won ook de "Best Fintech" awards van Capgemini en BPCE.

Silkpay helpt verkopers om hun klanten de soepelste betalingservaring te bieden. We zijn een getalenteerd en internationaal team, gedreven door één doel: de klantervaring verbeteren en betalingen eenvoudig en veilig maken.